Parkeerborden plaatsen: Hoe doe je dat?parkeerborden plaatsen

Parkeerborden plaatsen is niet moeilijk. Althans als je een klein beetje handig bent, is het zo gedaan.
Er zijn verschillende manieren om parkeerborden te plaatsen. We zullen hieronder uitleg geven voor het plaatsen van:

• Een parkeerbord met paal los in de grond
• Een parkeerbord met paal met snelbeton (verkrijgbaar bij de bouwmarkt)
• Een parkeerbord met paal met grondanker
• Een parkeerbord met paal met voetstuk

• Een parkeerbord aan een muur/wand

Hierbij gaan we er van uit dat de borden, palen en beugels bij parkeerbord.nl zijn gekocht.

Palen in de grond zetten: Hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om palen in de grond te zetten. We zullen hieronder uitleg geven voor het plaatsen van palen in de grond zonder snelbeton. En het plaatsen van palen in de grond met snelbeton (verkrijgbaar bij de bouwmarkt).

Paal in de grond plaatsen (zonder snelbeton)

De meeste klanten zetten de paal gewoon ‘los’ in de grond. Met een grondboor (te koop bij de bouwmarkt) boor je een gat van ongeveer 40cm diep. Vervolgens zet je de paal erin en sla je het laatste stuk met een rubberen hamer erin, totdat de paal ongeveer 100cm boven het wegdek uit steekt, dit is naar eigen wens te bepalen. Daarna monteer je met steeksleutel 13mm de paalbeugels aan de achterkant van het bord en monteer je het bord aan de paal. Tenslotte sla je de paaldop met een rubberen hamer op de paal en klaar is kees.

Paal in de grond plaatsen (met snelbeton)

snelbeton

Je kunt er ook voor kiezen om de paal door middel van wat snelbeton in de grond vast te zetten. De paal staat dan steviger in de grond dan dat je deze los in de grond plaatst. Het enige nadeel hiervan is dat als er een auto tegen aan rijdt, dat er eerder schade aan het voertuig ontstaat. Dit omdat de paal niet ‘meeveert’, zoals als je deze zonder snelbeton in de grond bevestigt. Veel klanten kiezen er daarom voor om de paal zonder snelbeton te plaatsen. Maar dit is natuurlijk persoonlijk en naar eigen inzicht te bepalen.

Met een grondboor (te koop bij de bouwmarkt) boor je een gat van ongeveer 40 – 50cm diep. Gooi daarna het gat voor de helft vol met schoon leidingwater. Zet daarna de paal in het midden van het gat en vul het gat gelijkmatig (zonder te mixen) met snelbeton. Stel de paal in de gewenste positie en controleer dit na 2 minuten. Het snelbeton droogt erg snel en de paal zal snel muurvast komen te staan.

Vervolgens monteer je met steeksleutel 13mm de beugels aan de achterkant van het bord en hierna schuif je het bord over de paal en zet je het vast. Tenslotte sla je de paaldop met een rubberen hamer op de paal.

Snelbeton kun je kopen bij de bouwmarkt. Hiernaast zie je een zak snelbetonmortel die je bij de Hornbach kunt kopen. Koop dan het snelbeton waarbij je niet hoeft te mengen. Dus dan giet je eerst het gat voor de helft vol met leidingwater en daarna gooi je het snelbeton er bij. Het beton wordt dan vanzelf hard en mengen of mixen is dus niet nodig.

Paal in de grond plaatsen met grondanker

Als je de paal extra wil zekeren in de grond, kun je gebruik maken van een grondanker. Zo staat de paal extra stevig. Plaats de paal in het voetstuk en schroef je deze d.m.v. de 2 inbusbouten stevig vast.
Graaf een gat van ongeveer 40 – 50cm diep. Zet de paal met grondanker in de juiste positie en gooi het gat weer dicht.
Vervolgens monteer je met steeksleutel 13mm de beugels aan de achterkant van het bord en hierna schuif je het bord over de paal en zet je het vast. Tenslotte sla je de paaldop met een rubberen hamer op de paal.

Paal plaatsen op voetstuk

Mocht je niet de mogelijkheid hebben om de paal in de grond te plaatsen, kan je de paal op een voetstuk plaatsen. Plaats het voetstuk makkelijk d.m.v. 2 (keil)bouten in de weg / stenen / klinkers.
Vervolgens plaats je de paal in het voetstuk en schroef je deze d.m.v. de 2 inbusbouten stevig vast. Zo kun je de palen overal makkelijk plaatsen en monteren. Zeker makkelijk als je de paal niet in de grond / aarde kunt steken.

Parkeerborden aan een muur of wandmuurbeugelset

Een parkeerbord aan de muur plaatsen is erg makkelijk. Doe dit met de een set muurbeugels bestaande uit 2 stuks. Plaats eerst de bovenste beugel tegen de muur aan. Doe dit d.m.v. pluggen en schroeven. Vervolgens hang je het bord hieraan en teken je de gaatjes voor de onderste beugel af. Daarna hang je het bord weer aan de bovenste beugel en schroef je de onderste muurbeugel vast. Nu zit het parkeerbord vast.

Mocht je verder nog vragen hebben over het plaatsen van onze parkeerborden, neem dan gerust contact met ons op. Het team van Parkeerbord.nl staat je graag te woord!